tiger

8 Eylül 2007 Cumartesi

A DAY IN PARADISE :)




Bugun muhtesem bir muze turu yaptik,Horniman Muzesi,muzenin icinde yok yok,Efe ile butun gunumuzu tarihsel ve sanatsal guzellikler icinde kaybolarak gecirdik,Gulenay ve guzel kizlari da bize bu gezimizde eslik ettiler:) .Horniman Museum 12 odadan olusuyor;

NATURAL HiSTORY
Bu kadar cok hayvancigi bir arada baska hicbiryerde goremezdik :) muazzam guzellikte,binbir renkli hayvanlar alemi :)
WRAPPING JAPAN & ANTHROPOLOGY


In Japan, as in many other cultures, textiles are used to wrap people and objects. They may protect, embellish, preserve modesty or express respect. In Japan, the art of wrapping is particularly accomplished and significant.
THE MUSIC GALERY

The gallery houses a breathtaking array of some 1,600 instruments from around the world including a number of prestigious collections from western traditions.The displays examine the important place music occupies in our lives and in the lives of other peoples around the world, and you can hear the sound of many of the instruments at sound stations. The chance to play music is also available, with a hands on space complete with specially commissioned instruments.Kucuk prens bu odada zevkten kendini kaybetti,ama alkislik bir huner sergiledi:)))) herkes sustu ,yetenek konustu :)))

AQUARIUM

Sualti dunyasinda mavi yolculuk... Journey through delicate environments and ecosystems from teeming British Pond Life, stunning and sensitive Rockpools, tropical Fijian Coral Reefs, to mysterious Mangrove Swamps and a breathtaking South American Rainforest display.
Creatures from across the world including jellyfish, seahorses and tropical monkey frogs amongst others.


Cok guzel ve keyifli birgundu,Kayra'cim sende o guzel pozlarinla yiktin gectin bugun ortaligi,ne taktiysan ,ne giydiysen cok yakisti :)

EDUCATION HANDLING
Burasi dokun,hisset,anla,tani egitim odasi :) Herseyi denedik,kutulara bir bir baktik,o kadar guzel bir egitim sekli ki taktir ettim,herkes kendini gecmisin ellerine birakmis,mest olmus sekilde hem egleniyor hem ogreniyor...Efe icin hem keyifli,hem cok yararli bir gun oldu,nice muze gezilerine diyelim,keyifle,tum guzellikleriyle,bir dahaki sefere gorusmek uzere....

Iyi seyirler:))

6 yorum:

Oyku dedi ki...

herseye dokunabiliyor olman ne guzel, tabi 3 gun saglam dayanabiliyor olmasi esyalarin da buyuk bir basari, sanirim birinin gozetimi altinda filandir tum dokunuslar??

Duygu Aydeniz Çetinel dedi ki...

Oykucum burasi muzenin ayri bir odasi,evet 2 kisinin gozetimi altinda,bazi esyalar dolaplarda anahtarla cikarip veriyorlar,ama herseye dokunuyorsun,deniyorsun,giyip moda show bile yaparsin sahne bile vardi :)amac cocuklar dokunarak,hissederek ogrensin :) sevgiyle egitim diyorum ben buna :)

Berceste dedi ki...

Aaa ben nasil olmus da kacirmisim burayi :)

Natural History Museum ve Science Museum da tavsiye edilir!

Merve dedi ki...

Ana oğul outdoor aktivitelere hız vermişsiniz minişim, süper olmuş, eve tıkılı geçen günlerin acısı çıkartılıyor sanırım :) Eee artık kocaman bir oğlun var siz gezmeyeceksiniz kim gezecek di mi ama :)
Tıkılma sırası bizde şimdi :) hadi bakalım, çok gerçekçi gördüm kendimi...

Duygu Aydeniz Çetinel dedi ki...

Bercestecim oralara da yakinda uzanacagiz :) simdilik yakin yerleri kesfe ciktik :)Tavsiyelerini degerlendiricegimizden hic suphen olmasin :)
tesekkuler

Duygu Aydeniz Çetinel dedi ki...

Loliscim valla o muze senin bu park benim diye basladik,artik Efecik de cok keyif aldigi icin gezilerimiz cok zevkli geciyor,simdi sira sende dogru soyluyorsun ama seneye ikisini takicaz kolkola beraber ne kesifler yapicaz,az kaldi cokkkk az,heyecan dorukta,sabirsizlikla Mira'mizi bekliyoruz :)